Η ΕΛΑΤΗ

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Τρικάλων...
...και στις Δυτικές πλαγιές του βουνού Κόζιακας βρίσκεται η Ελάτη.

Η ΕΛΑΤΗ

Ακριβή στοιχεία κτίσεως δεν υπάρχουν, πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Στις αρχές του αιώνα οι τρεις συνοικισμοί της ήταν χτισμένοι χαμηλά, κοντά στο ποτάμι. Η παλιά Ελάτη καταστράφηκε το 1943 στις 3 Νοεμβρίου, από φωτιά. Μετά την απελευθέρωση οι κάτοικοι άρχισαν να χτίζουν το χωριό στη σημερινή του θέση.

Η νεότερη ιστορία της Ελάτης προσδιορίζεται από την ίδια την περιοχή, που σύντομα αναδεικνύεται και εξελίσσεται "με ίδιες των φιλόξενων κατοίκων δυνάμεις" σε τουριστικό θέρετρο.

Η φυσική ομορφιά, η υποδομή της περιοχή μαζί με την φιλοξενία και τις πολλές εξυπηρετήσεις που απολαμβάνουν οι επισκέπτες έχουν δημιουργήσει σε όλο το νότιο ορεινό όγκο Κόζιακα - Ασπροποτάμου ισχυρότατο τουριστικό ρεύμα. Δεν είναι τυχαίο που από εδώ ξεκινούν δεκάδες διαδρομές, ασφάλτινες, δασικές, πεζοπορικές, ορειβατικές, σε μονοπάτια και δασικά κομμάτια, αποδεικνύοντας καθημερινά στους επισκέπτες ότι δεν είναι τυχαία επιλογή τόσο από τους ορειβατικούς συλλόγους, όσο και από μεμονωμένους περιηγητές.

Αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία των σπάνιων, αυθεντικών περιηγήσεων, στους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Αιθήκων και της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την τοποθεσία ▼